mese

2009.03.31. 00:56

Azt hiszem ez nem egy körös lesz, de elkezdtem gondolkodni valamin.

Azt mondják az "okosok", hogy az itteni problémák összes, vagyis egyetlen forrása nem más, mint az emberi fejekben lévő káosz.

Ezen indultam el.

Tegyük fel, ez így van. Keressünk okokat!

Egyszer volt, hol nem volt, nem is olyan régen volt egy kommunizmus. Mit lehetett?

Dolgozni a cipőfűzőgyárban az új öt éves terv szerint. (Maradjunk a pórnépnél persze)

Mi nem lehetett? Puffogni, anyázni, elégedetlenkedni, pontosabban lehetett, de csak magadban. Miért izgalmas ez? Mert volt kire fújni. Az egy nagynagy pártra. Megvolt a sárkány, volt neki feje, amit álmodban köpködhettél kedvedre, már ha nem beszélsz álmodban.

Ehhez képest mi van most?

Úgy fest, a sárkány megvan, csak a köpködhető fejét behúzta. Vagyis nem, csak csinált még egyet/kettőt/hármat, meglátás szerint.

Okos sárkány ez, nem együgyű.

Hiszen mi is történik most?

Az emberek érzik, hogy bizony meg kellene köpködni már azt a sárkányt, hiszen még mindig nagyon büdöseket fingik, de amikor összeharákolták a kiköpni valót, elbizonytalanodnak. Mert az egyik fej - az ő fülük szerint - szépen beszél hozzájuk és bíztatja, később pedig követeli, hogy köpjön! Csak éppen azt is megmondja, hová. És persze a csula a másik fejen landol... A sárkány persze tovább bíztat, sőt követel. Gyerünk emberek, egyesüljetek, közös erővel köpjetek akkorát, hogy leszakadjon az a csúnya másik fej! És ekkor megszólal a leköpendő. "Hát mit ártottam én nektek? Még csak arra sem bíztattalak Titeket, hogy emberhez nem méltóan köpködjetek! És Ti leköptök engem?"

És a sok ember csak néz, csak néz és azt hiszi érti. "Hát hiszen minek tennék én ilyet?" (Nézd már, az előző oltári büdös sárkányfing hatása már emlékezetlenül a múlté lett) "Ez hozzám nem méltó!" És innentől a második fej szava a szentírás. Nem meglepő módon nemsokára ugyanott tart a történet ebben a táborban is. "A saját fegyverüket fordítsátok ellenük és köpjétek le őket!

Őket???

Hát nem onnan indultunk, hogy közösen köpjük le a sárkányt?

Ha a sárkány két feje disszonáns összhangot kelt és az emberek kezdik azt hinni, hogy együtt a sárkány ellen kellene lenniük, a sárkány hátat fordít (vagy bevet valami gyökér régi szarügyet, amit lehet helyette köpködni), majd a tömegnek háttal (hátha akad, aki így is árgus szemekkel figyel), lenyalogatja A fejével B-ről, majd B fejével A-ról a nyálat.

És lám ismét egy(-két) feddhetetlen fej áll szemben az összezavarodott (káosz-fejű) tömeggel. Szépen kiemel egy-egy különösen bárgyú tekintetűt és példáz! "Ezek vagytok Ti! Hát mi jogon köptök?" Majd a kazetta megfordul és - mily meglepő - ugyanez hangzik el, csak nem abból a szájból, hanem a másikból. És a másik bárgyú már üvölt is! Ilyenek miatt tart ott az ország, ahol...

No nem, nem vagyok én naív, minden országban vannak sárkányok, de egyet ne felejtsünk el!

A "jobb" helyeken a sárkány úgy fingik, hogy

  • vagy megengedi a tömegnek, hogy ő is fingjon
  • vagy nem a tömeg arcába ereget.

Nálunk nincs kit utálni, vagyis van, de hogy?!

Régen mi volt?

"Majd én megmondom, mit csinálsz!"

Most mi van?

"Nem mondom meg, mit csinálj, hiszen demokrácia van." De hogy mit tudsz csinálni, vagyis mire van lehetőséged, na az már megvan "mondva". Magukra húzták a vizes lepedőt, de valahogy úgy tették ezt, hogy ők szárazak maradjanak. Sikerült!

Csak gratulálni tudok ehhez, habár 50 év tapasztalattal, ráadásul helyi tapasztalattal, lássuk be nem volt ez olyan nehéz!

Nincs azzal baj - vagyis van, de minden nem lehet - hogy a sárkány fingós, olyan és kész. Valószínüleg mindenki fingana, ha egyszer sárkány lenne. A baj azzal van, hogy a magyar sárkány képes arra, hogy az egy fejét kettőnek láttassa és a szembenállókkal elhitesse, hogy nem a sárkány maga, csak a másik fej a bűnös.

Kedves hölgyeim és uraim!

Ha már egyszer előkerül az a kard, ne a fej körül kalimpáljunk vele, ahelyett nő másik. A szívet kell kivágni, egyszer s mindenkorra.

A bejegyzés trackback címe:

https://hemu.blog.hu/api/trackback/id/tr281036680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása